Gone But Not Forgotten - Lisa @ Menda

Nama dia Lisa binti Muslim. First akuh jumpa time dia Vigil delta 2019. Senang di kenal sebab dia seja yang pakai spek hari tu. Then, jadi rapat betul time dia ikut kami masuk Banzai Rovers. Sampai ke hari ini, kami anggap dia macam family.

First camp dia time jamnus di kem tiku tawau, situ kami masih Delta lagi. Lepas tu camp tu dia rajin sudah ikut kami pegi mana2 camp. Sampai lah kami pindah crew Banzai pun dia nangis sebab tidak di ajak dia. Jadi dia batch kedua masuk banzai dengan kawan baik dia si Rahma dengan Linda.

Masa di Banzai, dia nie salah satu yang paling aktif di Banzai, tukang buat laporan kami dan jadi MC. Senang cerita dia nie kalau bab2 kerja dia selalu bagi komitmen penuh. Senang di suru2 dan jarang mengeluh. Tu aku suka perangai dia.

Sehingga lah kami terkejut tentang berita yang dia terlibat dalam satu kemalangan. Firstly, Aku sukar mau pecaya sampai aku nampak sendiri betul2 depan mataku jasat dia. Terus sebak dalam hati nampak yang last jumpa sama2 ketawa sama2 bergurau kini sudah tiada lagi. Sukar untuk di lupakan segala kenangan bersamamu, gelak tawa mu, makian mu. Bersamaan tarikh jota joti (18 Oct 2019) kau pergi buat selamanya meninggal kan kenangan bersama keluarga Banzai Rovers. “Gone But Not Forgotten”

Akhir kata, Terima kasih buat semua kenangan. Allah pinjamkan kau untuk kami sekejab jak,terima kasih Adik ku. Rehat ok,jumpa Di Sana. Walaupun sukar untuk Kami terima tapi ketahuilah Kami redha. Tenanglah Disana.

Melalui perkara ini, Pada 21 Okrober 2018,satu majlis Bacaan Yasin,Tahlil dan Doa Selamat Telah di anjurkan oleh Pasukan pengakap B(banzairovers) di surau Sk Bukit Garam 2 Kinabatangan. Di hadiri oleh pesurujaya pengakap daerah, pasukan pengakap arkana,delta,troop 35 kinabatangan dan kelana dari daerah lahad Datu. Selain itu,kutipan sumbangan Turut diberikan kepada adik arwah yang turut sama hadir pada majlis tersebut. Gone But Not Forgotten AL-FATIHAH (LisaMuslim)

Imagen de syahrulali
from Malaysia, hace 3 semanas

Project Period

Started On
Monday, October 21, 2019
Ended On
Monday, October 21, 2019

Número de participantes

50

Horas de servicio

200
Geolocation

Topics

Spiritual Development
Communications and Scouting Profile
Adults in Scouting

SDG

Are you sure you want to delete this?
Welcome to Scout.org! We use cookies on this website to enhance your experience.To learn more about our Cookies Policy go here!
By continuing to use our website, you are giving us your consent to use cookies.